Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مراسم عزاداری دهه دوم محرم هیأت هنر در قالب هفدهمین دوره سوگواره هنر و رسانه با سخنرانی حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و مرثیه‌خوانی مهدی دقیقی و سجاد خسروآبادی هرشب در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

این مراسم هرشب از ساعت ۲۰:۴۵ در حوزه هنری واقع در خیابان حافظ، خیابان سمیه برگزار می‌شود که ابتدا مراسم با دمام‌زنی خادمان هیأت آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس بعد از آن قرائت قرآن و زیارت وارث و مرثیه‌خوانی ذاکران اهل بیت(ع) انجام شده و در نهایت سخنرانی برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام پناهیان در این مراسم به سخنرانی با موضوع «چرا ما در تبلیغات ضعیف هستیم؟» می‌پردازد که در جلسه ششم آن شب گذشته چهارشنبه سوم شهریورماه اظهارداشت: یکی از دلایلی که تبلیغات مخالفان دین و بشریت موثرتر است و راه‌تر می‌گیرد تا تبلیغات طرفداران دین یعنی طرفداران منافع حقیقی انسان‌ها این است که آن‌ها از ابزار هوای نفس استفاده می‌کنند. آن‌ها از طریق هوای نفس جاذبه‌هایی ایجاد می‌کنند که برنده می‌شوند. برعکس، دین نقطه ضعف تبلیغاتی دارد و این است که مردم را از هوای نفس باز می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه هوای نفس یعنی دوست‌داشتنی‌هایی که کم‌ارزش است یعنی دوست‌داشتنی‌هایی که لذت زیادی در انسان‌ ایجاد نمی‌کند اما نقد و فوری است و زحمت زیادی ندارند گفت: چرا برخی لذت‌ها ممنوع است؟ به این دلیل که این لذت‌های سطحی و کم‌ارزش، مانع رسیدن به لذت‌های عمیق‌تر و مانع رسیدن به علاقه‌های پایدار و عمیق می‌شود. در واقع ما لذت حرام و حلال نداریم بلکه آن‌چه حرام است که مانع رسیدن انسان به لذت عمیق می‌شود. لذت مناجات با خدا، روحی است ولی اگر سراغ لذت‌های کم‌ارزش برویم، آسیب روحی هم دنبالش دارد.

پناهیان با اشاره به اینکه تبعیت از هوای نفس، علت مخالفت با انبیاء است که در قرآن هم آمده است، گفت: خداوند می‌فرماید: هواپرستان، جریانی مقابل خداپرستان هستند. آیا هوای نفس واقعاً به نفع انسان است؟ خیر اما به صورت کاذب، فوری و بی‌زحمت، انسان را خوشحال می‌کند اما از سوی دیگر عمیقاً به انسان ضربه می‌زند. افراد سطحی، هوای نفس را بهتر می‌پذیرند بنابراین تبلیغات دین به این دلیل که مخالف هوای نفس است، نمی‌گیرد.

این سخنران مذهبی با اشاره به اینکه دستور مکرر قرآن به پیامبران؛ عدم پیروی از هوای نفس دیگران است، تصریح کرد: مخالفت با هوای نفس باعث کاهش موفقیت پیامبران در تبلیغ می‌شود البته خدا برای موفقیت پیامبران در تبلیغ، ایمان را محبوب و زیبا قرار داده است.

وی گفت: برای نهادینه شدن برخی کارهای فرهنگی در کشور هزینه‌های بسیار می‌شود اما هزینه‌ای برای رونق محبت مردم به امام حسین(ع) نمی‌شود. دلیل را جویا می‌شویم، می‌گویند این کار مردمی است و آن‌ها خرج می‌کنند. دولت کمک کند چه ایرادی دارد؟ می‌گویند دولتی می‌شود. مسئولین محترم دولتی خود را بُکشید تا اربعین رونق بیشتری داشته باشد. هیچ لذت معنوی مانند اربعین در کام یک جوان اثرگذار نیست و هیچ معنویتی مانند اربعین نمی‌تواند در کل زندگی انسان اثرگذار باشد. اربعین آئینی ساده نیست و این محبت اباعبدالله الحسین که اوجش اربعین است، اهمیتش در سازندگی روح، جامعه و بهبود وضعیت از هر حیث بسیار بالاست.

پناهیان با اشاره به اینکه محدودیت‌های نامعقول اربعین را دولت آقای رئیسی بردارد، گفت: آمار کرونا در بسیاری از کشورها از عراق بدتر است اما برای سفر به آن‌ها محدودیت نیست. حرف من این است که محدودیت نامعقول نگذارید. اربعین را ارزان کنید، مثلا یک بیمه ورشکسته را با هزینه زائران اربعین، آباد نکنید. دولت لازم نیست هزینه کند بلکه موانع را برطرف کند تا اربعین، ارزان‌ترین سفر زیارتی شود.

این سخنران مذهبی با اشاره به اینکه مردم و دولت عراق بیشترین همکاری را دارند، گفت: سال قبل که زائران ایرانی در اربعین نبودند، رسماً عراقی‌ها گریه‌ می‌کردند. زمانی که یک ایرانی را می‌دیدند اظهار تاسف از جای خالی ایرانی‌ها می‌کردند.

وی گفت: در خصوص کرونا، پزشکان باید پاسخ علمی بدهند که آثار کرونایی حضور ۵، ۶ میلیون نفر در روز عاشورای در عراق چیست؟  ماجرا کرونای عراق چیست؟ اربعین ۱۵ میلیون نفر زائر داشتند که فیلم وجود دارد، در نزدیکی کربلا ماسک را کنار می‌گذاشتند. خودم بارها در حرم دیدم که کسی ماسک نمی‌زند، چرا کرونا در عراق اوج نمی‌گیرد؟ برخی می‌گویند ژنتیک است. من ایرانی به عراق رفتم و مانند آن‌ها رفتار کردم، کرونا نگرفتم. من نمی‌گویم کرونا نیست اما پزشکان پاسخ علمی دهند که چرا در عراق نیست؟ شاید ایرانیان هم در اربعین بروند، کرونا اوج نگیرد. بنابراین عالمانه جواب دهند و چشم خود را نبندند.

مهمترین محورهای این سخنرانی در ادامه به شرح زیر است:

در عرصه تبلیغات برای مقابله با هواپرستی چه باید کرد؟

۱- تبلیغات در جامعه دینی باید مبتنی بر افزایش نفرت نسبت به هواپرستی باشد

اهمیت کار روی نظم و تقویت اراده و تربیت در سنین مدرسه   
جایگاه ترویج مخالفت با هوای نفس در رسانه‌
اگر هواپرستی در جامعه مُد باشد؛ تبلیغات دینی مؤثر نخواهد بود
تئوریزه شدن هواپرستی در میان برخی از سیاسیون
هواپرستی را زشت جلوه بدهیم
فرهنگ غربی در کشور ما تحقیر نشده است

۲- مخالفت با هوای نفس را زیبا جلوه دهیم

۳- زیبایی ایمان و محبت اهل بیت(ع) را ترویج کنیم

اربعین، بالاترین لذت معنوی را برای جوانان دارد
اربعین، بیشترین تأثیر را در حرکت فرد و جامعه دارد   
تأثیر اربعین بر سازندگی جامعه 
ضرورت تلاش مضاعف دولت برای تسهیل و ترویج سفر اربعین
اهمیت برداشتن محدودیت‌های سفر اربعین
باید تبیین علمی دقیقی در مورد وضعیت کرونا در عراق انجام داد
پیشنهادی در مورد برگزاری جشنواره‌های سالیانه از نوحه‌های محرم
ما هم باید برای اهل بیت(ع) و امام حسین(ع)، کاری انجام دهیم

صوت کامل این سخنرانی را اینجا بشنوید:

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ماه محرم علیرضا پناهیان هیأت هنر حوزه هنری انقلاب اسلامی هوای نفس لذت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۲۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • شعار شدید روحانیون علیه علیرضا پناهیان و خنده او!
  • اعتراض طلاب به علیرضا پناهیان با شعار «حیدر حیدر» را ببینید | فیلم
  • ببینید | اعتراض شدید روحانیون به علیرضا پناهیان با شعار «حیدر حیدر»
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود